Bogoljub Karić – dinamični i kontroverzni lider u poslovanju – pre svega je poznat kao preduzetnik, ali je gotovo samo jednom rukom vodio talas ekonomskih promena koje se i dalje odražavaju u celoj istočnoj Evropi, izgradivši jednu od najvećih i najuticajnijih međunarodnih korporacija na svetu, s više od 24 milijarde dolara uloženih u svoje trenutne projekte.

Osim što se isticala kao prva privatna kompanija u istočnoj Evropi, BK Grupa je bila pionirska sila u uvođenju međunarodnih investitora na veoma unosne mogućnosti tržišta istočne Evrope. Trenutno, sektor za razvoj nekretnina BK Grupe – od svog osnivanja – uspešno je realizovala preko 500 međunarodnih projekata, s brojnim ambicioznim višenamenskim megaprojektima koji su u toku.

Dok su projekti BK Grupe bili korisni po sopstvenim zaslugama, modernizacija infrastrukture koju su pokrenuli maksimizirale je svoju društvenu vrednost. Minsk World, najnoviji projekat sektora Dana Holdinga BK Grupe, dovela je do novih javnih usluga, uključujući liniju metroa koja je projektovana da bi 1.000 hektara kompleksa postalo dostupno stanovnicima i turistima.

Minsk World je jedan od najvećih razvojnih projekata u istoriji Istočne Evrope, s datumom završetka 2029. godine. Obezbediće 300.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, 30.000 stambenih vila i sopstvenih finansijskih četvrti i maloprodajnih prostora, koji su izazvali značajno interesovanje potencijalnih investitora.

Javni resursi koje će Minsk World ponuditi po završetku su izuzetni, sa zelenim površinama, kulturnim centrima i školama, dajući Belorusiji alate za takmičenje u istoj meri kao i ekonomske centre, kao što su Dubai i Singapur.

BK Grupa/Dana Holdings – Investiranje u budućnost

Bogoljub Karić je napredak u Istočnoj Evropi učinio glavnim prioritetom, a razvoj raznovrsnih i uzbudljivih projekata u više sektora privukao je pažnju velikih međunarodnih investitora. S novim stambenim objektima i biznisima dopunjenim najsavremenijim javnim prevozom i novim školama, razvoj BK Grupe će nastaviti da podstiče eksponencijalni rast u narednim decenijama.